foto1
Shqipëtaret ka kohë që janë,përcaktuar përr integrimet EURO-ATLANTIKE dhe në INTEGRIMET Europiane. Dihet Botërishtë se Shqipëtaret janë të ndarë e të coptuar jo me Pëlqimin ton,në kongresit të Berlinit 12 qershor 1878. Ku këtu u ndanë dhe u coptuan Trojet Shqiptare. Mirpo duke i parë zhvillimet politiko-ushtarake të asaj kohe në Prizeren me 10 Qershor 1878 u mblodhën Patriotat Shqiptarë Nga të gjitha viset Shqiptare dhe deklaruan,se nuk do ti njofin asnjë vendim që bënë Ndarjen e Tokave Shqiptare,këtu Lidhja kishte formuar edhe një Qeveri dhe Ministrin E Luftës,me Një ushtri prej disa dhjetra mijëra ushtarë.Mirpo,siq ju tregova më lartë këta kishin përkrahjen e Rusisë Cariste e cila për atë Kohë ishte Faktor Sepse kishte forcen. Më vonë Prap Në konferencen e Parisit dhe Londrës,prapë Fuqit e mëdha të asaj kohe kishin coptuar edhe një herë tokat Shqipëtare, ku si rrjedhë e zhvillimeve me 28 Nëntorë 1912 u shpallë Pavarsia e Shqipërisë Jo në këta Kufinjë Londinezë,por në Kufinjët nga janë Shqiptaret. Mirpo këtu kishte ndodhur gjenocidi dhe masakrat e depërtimet e Shqipëtarve civil nga Vatrat e tyre,ka kan shkuar e kanë bërë tokë të djegur,fqinjët tanë:Greqia,Serbia,Mali i Zi,e aty këtu edhe Bullgaria. Shqipëtaret edhe përkundër të gjitha gjërave që na ndodhen nga Kjo Evropë,ne prap ishim të interesuar,si popull ma i lashtë në këto hapsira ta kemi vendin e Merituar në Evrop,por kjo nuk Ndodhi. Ne Shqipëtarët ishim mbështetur edhe në SHBA-të,të cilat për atë kohë nuk ishin Fuqi sikurse Perandoria Cariste Ruse e më vonë BRSS-ja. Shqipëtaret si Populli ma i vjetër në Evropë,me një gjuhë dhe kulturë të lashtë,jemi vendorë në Evropë,ne nuk jemi ardhacakë, me ardhur nga Karpatet,apo nga ndonjë Regjion. Kemi Kaluar Pushtuesit: -Romakët që me dhunë e më von ndoshta me dëshirë naj la Fenë Katolike -Bizantinët që me dhunë e më von ndoshta me dëshirë naj la Fenë Ortodokse -Turqit që me dhunë e më von ndoshta me dëshirë naj la Fenë Muslimane -Serbët & Malazezët asimiluan dhe i këthyen shqipëtaret në ortodoks. Dhe Ne Shqipëtaret i kemi të gjitha këto Fe ama kemi një Gjak dhe kemi Pashkë e Bajram,ama SHQIPËRIN E KEMI BASHKË. Sot fryjnë Erëra të Rrezikshme nga Azia të cilen për fatë të keq po e shpërndajnë Emisaret politikë,shqipëfolës të Radikalit Islam. E dihet shumë mirë se në Hapsirat Ballkanike ku jetojmë Shqipëtaret :Radikalizmin Islam e Financon, Projekton, Organizon, Mbikqyrë dhe e udhëheq Sektor i Veqantë i Shtetit të Serbisë. Ne si KOMB edhe pse të ndarë e të coptuar: JEMI PËRCAKTUE PËR PERENDIMIN, në Antarësimin në BE dhe në NATO. Dhe nuk ka qmim,as nuk ka interes që na largon nga kjo Rrugë. Ne do të Mundohemi që në BE të hyjmë si KOMB,dmth si Shqipëri e Bashkuar,njëashtu edhe në NATO. Dhe si KOMB do ta luftojmë TERRORIZMIN në krah me MIQËT.

  • Zijadin Brahimi